Menu

Wie zijn wij?

SH-Jong organiseert evenementen voor slechthorende jongeren: weekenden, dagactiviteiten en workshops. Ook houdt SH-Jong zich bezig met voorlichting en ‘empowerment’ voor slechthorende jongeren.

Voor én door slechthorende jongeren

SH-Jong is dé organisatie voor én door slechthorende jongeren. Ons motto is: “Durf te dromen! Ook als je slechthorend bent kun je vrijwel alles bereiken!”

Wij houden ons bezig met 3 zaken: ontmoeting, voorlichting en belangenbehartiging.

Ontmoeting

Wij organiseren evenementen in heel Nederland waar slechthorende jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Bekijk onze evenementenagenda.

Weekenden voor slechthorende jongeren
Populair zijn onze weekenden. Elk jaar organiseren we weekendactiviteiten voor jongeren die slechthorend zijn. Met Pinksteren is ons Pinksterkamp van vier dagen (vrijdag t/m maandag) en in de herfstvakantie het Herfstweekend (vrijdagavond t/m zondag). Tijdens deze weekenden zijn alleen jongeren die slechthorend zijn aanwezig: we organiseren dit voor en dóór slechthorende jongeren. Gezelligheid staat centraal: het gaat om met elkaar zijn in een veilige omgeving, waar je je niet hoeft te schamen voor slechthorendheid.

Workshops en trainingen tijdens Challenge Life-weekend
Daarnaast zien wij dat slechthorende jongeren steeds minder leeftijdsgenoten met slechthorendheid zien, doordat ze steeds meer naar regulier onderwijs gaan. Er is een groeiende behoefte aan het uitwisselen van tips & trucs en het leren van skills om met slechthorendheid om te gaan. Zodat je ook met slechthorendheid succesvol en gelukkig kunt worden. Met ons jaarlijkse Challenge Life-weekend bieden wij workshops aan om hierin te voorzien. Deze trainingen zijn met name bedoeld voor slechthorende jongeren vanaf 18 jaar. Je kunt hierbij denken aan workshops met thema’s als studiekeuze, solliciteren of lichaamshouding.

Regionale evenementen
Verder zijn er meerdere evenementen van 1 dag, waarin we sportieve, creatieve of gewoon gezellige activiteiten ondernemen. Deze organiseren we in heel Nederland. Check de evenementen bij jou in de buurt.

Enthousiast geworden? Als lid krijg je korting op al onze evenementen en ontvang je de digitale nieuwsbrief. En natuurlijk steun je onze activiteiten voor slechthorende jongeren. Word lid!

Voorlichting

Wij geven regelmatig voorlichting op scholen en bij organisaties over omgaan met slechthorendheid bij jongeren. Verder vind je onze beste tips & tricks op Erbij horen (voor scholieren) en HoorWERKwijzer (voor werkenden). Ook kun je op deze site terecht voor tips over onder andere studeren, reizen en hoortoestellen.

In 2016 lanceerden we de campagne ‘Slechthorend. Nou en?!’, met de boodschap: laat je slechthorendheid je niet beperken. Door interviews met inspirerende jongeren die slecht horen, een leuk kaartspel en een korte documentaire hopen wij andere slechthorende jongeren te inspireren. In de mini-docu ‘Slechthorend. Nou en?!’ onderzoekt onze vorzitter hoe slechthorende jongeren hun dromen kunnen waarmaken. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan gauw de documentaire Slechthorend. Nou en?! en lees de inspirerende interviews met slechthorenden.

Belangenbehartiging

Wij komen op voor jouw belangen. Zo zitten we in de stuurgroep van ProjectYou2Work, om slechthorende starters op de arbeidsmarkt te ondersteunen. Via het platform ‘Doven, slechthorenden en tos’ houden wij ons onder andere bezig met de vergoeding van hoorhulpmiddelen, het stimuleren van ondertiteling en het verbeteren van de toegankelijkheid van onderwijs en werk. Thema’s die voor ons als slechthorende jongeren zeer belangrijk zijn. Wil jij daaraan bijdragen? Word vrijwilliger!

Voertaal

Bij SH-Jong hanteren wij het gesproken Nederlands als voertaal. Wel zijn er altijd NmG- en schrijftolken aanwezig ter ondersteuning.

Ideeënbox

SH-Jong heeft ook een ideeënbox, waarmee het makkelijk wordt gemaakt suggesties te doen voor activiteiten of andere verbeterpunten. Deze ideeënbox is hier te vinden.

SH-Jong: organisatie van en voor slechthorende jongeren

SH-Jong is een organisatie voor slechthorende jongeren die geheel op vrijwilligers draait. Ons doel is om slechthorende jongeren een sterke positie te geven in de maatschappij.

De organisatie is als volgt ingericht:

 • een algemene ledenvergadering dat het bestuur controleert en mag stemmen op kandidaat-bestuurders, plannen en meer
 • een bestuur dat gaat over beleid, financiën en administratieve zaken
 • diverse commissies bestaande uit vrijwilligers die zorg dragen voor de uitvoering van het door het bestuur bepaalde en ALV goedgekeurde beleid

Graag stellen we de mensen achter SH-Jong aan jou voor.

Bestuur & Commissie

Robert van der Vijver

Voorzitter

✉️ voorzitter@shjong.nl

 • Ledenwerving
 • Internationale Zaken
 • Belangenbehartiging
 • Aanspreekpunt Kampen

Doris Spaander

Secretaris

✉️ secretaris@shjong.nl

 • Ledenwerving
 • Aanspreekpunt Media

Anne Geerts

Algemeen bestuurslid

✉️ anne@shjong.nl

 • Projecten
 • Vrijwilligerscoördinator

Nick van den Hout

Algemeen bestuurslid

✉️ nick@shjong.nl

Vast

 • Weekenden: Robert van der Vijver
 • Media en Voorlichting: Doris Spaander

Onafhankelijk

 • Kascommissie: Bas Luijten, Tom de Beer
 • Klachtencommissie: Mila Schretlen, Jelle Raatjes

Vertrouwenspersoon

Onze vertrouwenspersoon is Wil van der Laak, te bereiken via dit emailadres wilvanderlaak@kpnmail.nl

Samen strijden voor gedeelde belangen

Wij zijn verenigd in een Platform Doof- en Slechthorendheid, waarin we informatie en ervaringen uitwisselen. Waar mogelijk werken we samen op overkoepelende thema’s zoals ondertiteling, eenzaamheid, vermoeidheid, werkgelegenheid en toegankelijkheid.

SH-Jong

Dé organisatie voor én door slechthorende jongeren

FOSS

Landelijke oudervereniging van en voor ouders van slechthorende kinderen en ouders van kinderen met TOS.

Hoormij.NVVS

Voor iedereen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening

Plots- en Laatdoven

Landelijke organisatie voor belangenbehartiging van mensen die plotseling of meer geleidelijk doof zijn geworden

Nederlandse Dove Jongeren

Komt op voor de belangen van dove jongeren

FODOK

Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen

Dovenschap

Onafhankelijke vereniging voor dove mensen

Doofblinden

Heeft oog voor de belangen van doof blinde mensen, ouders, andere betrokkenen

Word lid of donateur

Ben jij slechthorend en tussen de 12 en 30 jaar? Dan leren wij jou graag kennen! Voor € 25,- ben je een jaar lang lid van SH-Jong.

Als lid krijg je:

 • Hoge korting op al onze evenementen
 • Goodiebag met toffe gadgets en een handig infoboekje
 • SH-Jong nieuwsbrief voor leden
 • Veel nieuwe vrienden!

Word nu lid
Lees vooraf ons privacybeleid zodat je weet waar je aan toe bent op het gebied van privacy.

Gratis lidmaatschap

Veel zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap van organisaties zoals SH-Jong. Check het overzicht vergoeding 2019 (pdf).

Donateurschap

SH-Jong kan elke steun goed gebruiken. Draag jij ons een warm hart toe?
Word nu donateur

Belangenbehartiging en informatievoorziening

Naast activiteiten voor slechthorende jongeren, zorgen wij via jouw bijdrage dat slechthorenden hun dromen kunnen bereiken! Dat doen we o.a. door:

 • Informatievoorziening:
 • Belangenbehartiging;
  • Stuurgroep project You2Work, om slechthorende starters op de arbeidsmarkt te ondersteunen
  • Samenwerking in platform ‘Doof, SH, TOS’ onder andere voor:
   • zorg
   • onderwijs
   • hulpmiddelen
   • ondertiteling
   • bereikbaarheid 112 voor doven en slechthorenden
  • Samenwerking met OPCI voor de belangen van (toekomstige) CI-dragers

Word een SH-Jong Topper!

Wil jij graag samenwerken met andere slechthorenden? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken om onze toffe evenementen en belangrijke projecten te organiseren. Wil je schrijven voor onze nieuwsbrief? Lijkt het je leuk om foto’s te maken bij onze evenementen? Of ben jij diegene die graag wil leren presenteren voor een groep? Bij ons kan het allemaal! Word jij een van onze toppers?

De voordelen op een rijtje:

 • Ontdek waar jij goed in bent
 • Staat goed op je cv
 • Gratis supervette teamuitjes!

Lijkt jou het leuk om ons te helpen? Vul dan het vrijwilligersformulier in! Daarmee krijgen wij een goed beeld van wat jij kunt en wilt doen. Lees alvorens je je aanmeldt ook even ons aanstellingsbeleid en vrijwilligersbeleid door.

Tot gauw!

Vacatures

Commissies

Lid Kascommissie

Duik jij graag in de cijfertjes of hou jij zelf een huisboekjes bij? SH-Jong zoekt namelijk naar een lid voor de kascommissie.

De kascommissie onderzoekt de financiële balans en de staat van baten en lasten met toelichting en brengt aan de algemene vergadering verslag van haar bevindingen uit.

Kortweg gezegd bekijk jij samen met jouw teamgenoot naar het Financiële (jaar)verslag van SH-Jong. Houden wij niet teveel, niet te weinig geld over of is hier niets op aan te merken?

Daarnaast controleer jij of wij aan alle wettelijke eisen voldoen, die betrekking hebben tot bijvoorbeeld administraties en verzekeringen.

Lijkt je dit hartstikke leuk om te doen? Stuur dan jouw motivatie naar bestuur@shjong.nl

Financiële ervaring is een pré.

Lid Klachtencommissie

Ben jij iemand die graag in oplossingen denkt? SH-Jong zoekt namelijk iemand voor de klachtencommissie.

Wanneer er klachten zijn van leden of derden over andere leden of vrijwilligers, dan kunnen deze gemeld worden bij het bestuur van SH-Jong. De klachtencommissie is er voor de situatie dat een klacht gaat over een bestuurslid. Ook als iemand het idee heeft dat het bestuur de klacht niet goed behandelt, kan die zich tot de klachtencommissie wenden.

Jouw taak is om bij het bestuur aan te geven wat de klacht inhoudt en welke beslissing volgens jou genomen moet worden. De klachtencommissie is onafhankelijk en vrij in de manier waarop zij de klachten behandeld en adviezen uitbrengt aan de voorzitter van het bestuur van SH-Jong.

Lijkt je dit hartstikke leuk om te doen? Stuur dan jouw motivatie naar bestuur@shjong.nl

Bestuur

Secretaris

Wil jij je graag inzetten om SH-Jong te ondersteunen en ook je eigen talenten verder ontwikkelen? Dan is de functie van secretaris in het bestuur wat voor jou!

In het bestuur werk je samen met de voorzitter, penningmeester en algemeen bestuursleden. Als secretaris zorg je voor een stevige basis waar het bestuur op kan steunen. De secretaris is vooral bezig om zaken welke met administratie te maken hebben op orde te houden. Je beheert je eigen mail, stelt de agenda en notulen van vergaderingen op en ontfermt je over alle bestanden en accounts van de organisatie. Als deel van het bestuur werk je aan het beleid en besluitvorming binnen SH-Jong. Samen met het bestuur zorg je ervoor dat SH-Jong zich als organisatie kan ontwikkelen. Ook kan je andere taken oppakken die je leuk vindt om te doen.

Wat zijn jouw taken?

 • Je neemt deel aan het bestuur en ondersteunt deze op administratief gebied;
 • Het maken van agenda’s en notulen;
 • Contactpersoon externe beheerder van de ledenadministratie;
 • Zorgdragen voor een goede administratie van SH-Jong;
 • Je bent bereid om hier 2 uur per week tijd aan te besteden.

Wie ben jij?

 • Je bent nauwkeuring;
 • Kan goed zelfstandig werken;
 • Denkt graag mee op beleidsniveau;
 • Houd zich aan afspraken en helpt anderen zich hier ook aan te houden;
 • Kan goed overweg met de computer;
 • Je kan structuur aanbrengen in een dynamische organisatie.

Algemeen bestuurslid

Naast een voorzitter, secretaris en penningmeester heeft SH-Jong  algemeen bestuursleden. Dit zijn bestuursleden die een specifieke portefeuille hebben ter ondersteuning van het bestuur. Als algemeen bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het bepalen van het beleid binnen SH-Jong.

Als algemeen bestuurslid is er de optie om vicevoorzitter van SH-Jong worden. Dit is een functie waarbij je de rechterhand van de voorzitter bent en hem/haar vervangt bij afwezigheid.

Wat zijn jouw taken?

 • Je neemt actief deel aan het bestuur als volwaardig bestuurder;
 • Je bepaalt mee aan het door het bestuur gevormde beleid;
 • Je vervangt, indien nodig, een ander bestuurslid;
 • Je kiest een of meerdere portefeuilles waarvoor jij eindverantwoordelijke bent, bijvoorbeeld fondsenwerving, belangenbehartiging, externe samenwerkingen, en projecten;
 • Het is mogelijk vicevoorzitter te worden, waarbij je, naast je eigen portefeuille(s),
  • de voorzitter vervangt bij diens afwezigheid;
  • klankbord bent voor de voorzitter;
  • het aanspreekpunt tussen bestuur en commissies bent;

Wie ben jij?

 • Je kunt goed samenwerken;
 • Je kunt goed communiceren;
 • Je kunt relaties onderhouden;
 • Houdt je aan de gemaakte afspraken;
 • Staat sterk in je schoenen;
 • Indien je vicevoorzitter wilt worden al het bovenstaande, plus:
  • stressbestendig;
  • enige ervaring met leiden van mensen;
  • ambitie om voorzitter te worden.

Overig

Organisator huiskamerbijeenkomst

Vind jij het belangrijk dat jongeren met elkaar in gesprek kunnen gaan over slechthorendheid? Dat zij tips en ervaringen kunnen uitwisselen? En vind jij het leuk om dit te regelen?

Dan zoeken we jou!

SH-Jong organiseert huiskamerbijeenkomsten, waaraan per bijeenkomst 5 tot 8 jongeren kunnen meedoen. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema dat relevant is voor jongeren, bijvoorbeeld over uitgaan of over studeren. Als jij een bijeenkomst organiseert mag je zelf het thema bedenken. We hebben in de omgeving van Den Haag al succesvolle bijeenkomsten gehad en willen dit nu graag uitbreiden naar andere regio’s. We hebben een helder stappenplan voor je, zodat het organiseren van de bijeenkomst niet veel tijd kost.

Wat zijn jouw taken?

 • Je regelt een gespreksleider en stemt het thema met hem/haar af;
 • Je zorgt voor een locatie (jouw eigen huiskamer of een andere locatie waar jullie kosteloos terechtkunnen);
 • Je haalt een hapje en drankje vooraf (SH-Jong vergoedt in samenspraak de onkosten);
 • Je geeft informatie over locatie, tijd, datum en thema van de bijeenkomst door aan de interne SH-Jong coördinator, zodat er tolken en promotie geregeld kan worden;
 • Je ontvangt de gespreksleider en deelnemers aan de bijeenkomst.

Wie ben jij?

 • Je vindt het leuk om mensen bij elkaar te brengen;
 • Je houdt ervan om een gezellige avond te organiseren;
 • Je maakt duidelijke afspraken.

Wil je meer weten over het organiseren van een huiskamerbijeenkomst? Of wil je je direct aanmelden als organisator van een huiskamerbijeenkomst? Stuur dan een mail naar gaby@shjong.nl.

Let op: voor deze vacature zoeken we mensen uit de doelgroep, slechthorende jongeren tussen 18 en 30 jaar. Deze vacature is onbetaald, wel krijg je (indien van toepassing) reiskostenvergoeding

 

Blogger / Vlogger

Wil jij jouw ervaringen en tips delen? Of wil je graag een blog schrijven of vlog maken over een activiteit van SH-Jong? Wij zijn hard op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen!

Bloggen

Of je nou 1 keer wil bloggen/vloggen of een hele serie wil maken, alle opties staan open. Wij helpen je graag met tips en tricks om er iets leuks van te maken. Je spelling hoeft ook niet perfect te zijn, wij checken de teksten voor jou. Lijkt het je leuk? Mail dan naar robert@shjong.nl met jouw idee.

Vloggen

Als je enthousiast bent over SH-Jong, het leuk vindt om in beeld te zijn en je het leuk vindt om vragen te stellen aan anderen, wordt dan vlogger bij SH-Jong! Wij vinden het leuk als jij een vlog maakt tijdens een activiteit of op een andere plek. Word jij vlogger? Mail robert@shjong.nl met een voorbeeldfilmpje, dan neemt hij contact met je op.

Let op: voor deze vacatures zoeken we mensen uit de doelgroep, slechthorende jongeren tussen 18 en 30 jaar. Deze vacature is onbetaald, wel krijg je (indien van toepassing) reiskostenvergoeding.

 

Organisator kampen

Naast het organiseren van allerlei leuke activiteiten, organiseert SH-Jong ook tweemaal per jaar een kamp. Deze kampen staan altijd vol met plezier en leuke korte activiteiten. Dit regelt zich natuurlijk niet zelf, maar vergt heel wat voorbereiding en coördinatie. Vind jij het leuk om jouw ideeën bij te dragen aan het kamp, en tijdens het kamp leiding geven aan de activiteiten, dan zoeken wij jou!

Wat zijn jouw taken?

 • Samen met de andere leden van het kampteam activiteiten voor op het kamp bedenken.
 • Zorgen voor de logistiek bij activiteiten buiten het kampterrein, maar ook voor boodschappen;
 • Informatie verspreiden onder de deelnemers van kampen;
 • Leiding geven bij activiteiten op het kamp.

Wie ben jij?

 • Je maakt duidelijke afspraken en komt eigen afspraken en deadlines na;
 • Je vind het leuk om creatief na te denken over de activiteiten op een kamp;
 • Je bent in staat om in groepsverband goed samen te werken;
 • Hebt ervaring met het leiding geven aan een grote groep.

Let op: voor deze vacature zoeken we mensen uit de doelgroep, slechthorende jongeren tussen 18 en 30 jaar. Deze vacature is onbetaald, wel krijg je reiskostenvergoeding.

 

Organisator activiteit bij jou in de buurt

SH-Jong wil nog meer slechthorende jongeren bereiken met leuke activiteiten. We zoeken daarom enthousiaste mensen in heel Nederland die activiteiten willen organiseren en het leuk vinden om dit van A tot Z te regelen.

Wat zijn jouw taken?

 • Je zoekt, eventueel samen met iemand anders, een leuke activiteit bij jou in de buurt en vraagt een offerte op;
 • Je communiceert met de interne SH-Jong coördinator op welke datum er ruimte is voor een activiteit en welk budget er is. Ook zal de coördinator zorgen voor promotie;
 • Je houdt in de gaten of er genoeg aanmeldingen zijn en trekt op tijd aan de bel als het niet lukt;
 • Je hebt contact met de externe organisator van de activiteit over de voorwaarden, bijvoorbeeld de annuleringstermijn en annuleringskosten;
 • Je bent op de dag zelf aanwezig om de deelnemers te ontvangen en welkom te heten.

Wie ben jij?

 • Je maakt duidelijke afspraken en komt je eigen afspraken en deadlines na;
 • Je geeft het tijdig aan als er problemen zich voordoen;
 • Je bent goed in staat om schriftelijk te communiceren;
 • Je vraagt hulp als je niet goed weet hoe iets werkt;

Let op: voor deze vacature zoeken we mensen uit de doelgroep, slechthorende jongeren tussen 18 en 30 jaar. Deze vacature is onbetaald, wel krijg je reiskostenvergoeding.

 

Websitebeheerder

De website van SH-Jong is dé plek waar activiteiten staan die we organiseren en daarnaast kun je er tips & tricks vinden hoe je om kunt gaan met slechthorendheid. Deze website moet regelmatig geüpdatet worden, daarvoor zoeken we een kundige websitebeheerder.

Wat zijn jouw taken?

 • Je publiceert op onze WordPress-website evenementen van SH-Jong;
 • Je publiceert de activiteiten en aanmeldformulieren op EventBrite, een platform voor ticketverkoop;
 • Je communiceert met de coördinatoren van dagactiviteiten en weekendactiviteiten over de website;
 • Je publiceert nieuwe blogs en past websitepagina’s aan.

Wie ben jij?

 • Je werkt eenvoudig met verschillende softwareprogramma’s;
 • Je maakt duidelijke afspraken en komt deadlines na;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met programma’s als WordPress en Eventbrite.

Lijkt jou het leuk om ons te ondersteunen? Mail naar robert@shjong.nl en vermeld welke ervaring je hebt.

Deze vacature is onbetaald. Wel krijg je (indien van toepassing) reiskostenvergoeding, bijvoorbeeld voor het bijwonen van de vergadering van de Mediacommissie.

Voor ouders

Als ouders kan het lastig zijn om je kind los te laten. En dat geldt nog meer bij een slechthorend kind. Want zal uw kind wel alles kunnen horen? Daarom is het goed te weten dat uw kind op een veilige plek terechtkomt. Hieronder staat een lijstje met veelgestelde vragen van ouders. Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Dan kunt u altijd mailen naar evenementen@shjong.nl. Tijdens een kamp is Ellen Revenberg meestal de eindverantwoordelijke. Als uw kind meegaat op kamp, krijgt u ook haar telefoonnummer voor noodgevallen.

Wat heeft mijn kind eigenlijk aan SH-Jong?

Wat wij veel horen, en wat wij zelf ook ervaren hebben, is dat SH-Jong voor slechthorende kinderen en jongeren een plek is waar ze zich thuis voelen. Waar ze niet op hun tenen hoeven te lopen om alles te verstaan en waar ze zich niet schamen om te vragen of iemand wil herhalen wat net gezegd is. Zoals de voorzitter van SH-Jong, Stan van Kesteren, in het magazine van Stichting Hoormij schreef: “Voor ons voelt SH-Jong als een warm bad, waar je ontspannen in weg kan zakken. Plezier met elkaar staat voorop. Alles wat we daarbij leren is mooi meegenomen.” Tijdens de Challenge Life-weekenden krijgt uw kind tips aangereikt om zijn/haar doelen te bereiken. Tijdens het Pinksterkamp, het Herfstweekend en de 1-daagse activiteiten, leert uw kind onbewust meer over zichzelf. Want door met andere slechthorende kinderen te praten, komt hij/zij erachter dat er verschillende manieren zijn om met slechthorendheid om te gaan én dat het helemaal niet erg is om slechthorend te zijn.

Wat als mijn kind nog geen 12 jaar oud is?

SH-Jong is een organisatie voor jongeren vanaf 12 tot en met 30 jaar oud, gelukkig zijn er organisaties waar u alsnog terecht kunt wanneer uw kind jonger dan 12 is. Wij werken nauw samen met FODOK/FOSS, de federatie voor ouders van dove en slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Meer informatie over deze organisatie vindt u op hun website.

Hoe weet ik zeker dat mijn kind de instructies heeft verstaan?

Slechthorende kinderen kunnen moeite hebben de instructies te verstaan. Daar weten wij zelf alles van. Daarom is er bij elke activiteit van SH-Jong een NmG-tolk aanwezig. Dit is een tolk die gesproken tekst vertaalt in gebaren. NmG staat voor: Nederlands met ondersteunende gebaren. De tolk vertaalt het gesproken Nederlands naar een combinatie van een duidelijk mondbeeld met ondersteunende gebaren. De tolk herhaalt letterlijk wat er gezegd wordt, maar articuleert hierbij zo duidelijk dat de kinderen het mondbeeld goed kunnen aflezen. De tolk gebruikt hierbij niet zijn of haar stem.

Kan uw kind geen gebaren en ook niet zo goed liplezen? Geen probleem! Bij SH-Jong is er ook een schrijftolk aanwezig als de activiteit dat toelaat. Deze typt alles wat er gezegd wordt op spreeksnelheid mee. Op deze manier kunnen de leden van SH-Jong lezen wat er gezegd wordt als ze iets niet verstaan hebben.

Wat als mijn kind een ongeluk krijgt?

De meeste sportieve activiteiten worden begeleid door professionele instructeurs die wij inhuren. We nemen geen onverantwoorde risico’s. Mocht er toch iets aan de hand zijn: tijdens de weekenden zijn er altijd verschillende mensen met een EHBO-diploma aanwezig. Ook zijn er mensen met een rijbewijs, die in geval van nood uw kind naar het ziekenhuis of een huisartsenpost kunnen brengen. Dit komt zelden voor, maar het is een geruststellende gedachte dat wij op dit soort zaken voorbereid zijn.

Wie let er eigenlijk op mijn kind tijdens zo’n kamp?

Tijdens het kamp worden de activiteiten georganiseerd door de kampleiding. Deze zorgt er ook voor dat uw kind zich op zijn gemak voelt. Ellen Revenberg is meestal de ‘kampbaas’. Zij krijgt daarbij ondersteuning van een groep van 4 of 5 mensen in wisselende samenstelling. Als u uw kind komt brengen naar het kamp, stellen zij zich graag aan u voor.

Ik ben niet in de gelegenheid om mijn kind te brengen en/of mijn kind kan niet zelfstandig reizen

Onze leden wonen verspreid door heel Nederland. In bijna alle gevallen is er wel iemand te vinden met wie uw kind mee kan reizen. Ook andere ouders zijn vaak bereid om uw kind thuis op te halen en daarna naar het kamp te brengen. Laat het onze kampcommissie weten als u vervoer zoekt, dan neemt zij contact met u op.

Ga naar de inhoud