Menu

Eigen baas

Als je een heel goed idee hebt voor een onderneming, of je bent toe aan een nieuwe uitdaging, kun je besluiten om voor jezelf te beginnen.

Communicatie met klanten
Heb je een eigen website? Dan kun je aangeven dat je het liefst met aankomende klanten communiceert via mail of sms omdat je slechthorend bent. Sommige klanten zullen je misschien wel willen bellen als er een deadline nadert of ze vrij direct een antwoord nodig hebben op een vraag. Er zijn echter ook veel mensen en bedrijven die zelfs een voorkeur hebben voor communiceren per e-mail!

Tips

  • Ga eens kijken bij een netwerkbijeenkomst. Zo kun je ervaringen horen van andere (startende) ondernemers!
  • Er bestaan erg veel regelingen en initiatieven voor startende ondernemers. Ga eens naar een (soms gratis) seminar van de Kamer van Koophandel, zoals het gratis seminar “Goede start met de belastingdienst”.
  • Weet je nog niet of het ondernemerschap echt iets voor jou is? Doe dan de ondernemerstest van de Kamer van Koophandel!

Afspreken met klanten
Voor zelfstandige ondernemers die vooral vanuit huis werken, is het in veel steden mogelijk om een flexwerkplek te huren voor een dag of een paar uur (als je met een klant wil afspreken). Op deze pagina vind je een aantal tips, maar google ook zelf eens voor een flexwerkplek in jouw woonplaats!

Het kan ook heel inspirerend zijn om met andere zelfstandig ondernemers samen te werken, of bijvoorbeeld aan te bieden dat je bij je klant een dag aan de slag gaat. Of bij een bedrijf in jouw vakgebied te vragen of je een dagje aan mag schuiven.

Ook als je normaliter meer werk gedaan krijgt als je in je eigen omgeving in je eentje aan het werk bent kan het soms goed zijn om je onder de mensen te begeven. Op die manier doe je ook nieuwe contacten (en klanten?) op!

Naar de inhoud springen