Menu

Spanning met ballen in de Domstad

Door Robert 13 juli 2022 Bestuursblog

Zoals ieder jaar bij SH-Jong, gaat het bestuur een weekend gezellig met elkaar weg. Niet alleen om elkaar te leren kennen en lol maken, maar ook om het beleid van SH-Jong te bepalen voor het komende jaar. Voor het weekend van vrijdag 1 t/m 3 juli 2022 is gekozen voor Utrecht als place to be. Van een spannende ontsnapping tot aan gooien met ballen, ook dit keer was het weekend geslaagd.

Drie backpackers zijn vermist en de familie maakt zich hier ernstig zorgen over. Het enige wat er nog bekend is van deze groep, is dat zij in een verlaten landhuis zijn binnengestapt. Dat is de enige aanwijzing die het bestuur (en tolken) te horen kreeg voordat we door de deur naar binnenstapte. Daar stonden we dan, acht mensen in een nauwe gang die nogal muf rook. Meteen gingen we opzoek naar aanwijzingen, want wat was er toch met die backpackers gebeurd? Maar ook, hoe ontsnappen wij zo snel mogelijk uit deze kamer?

Aan de linker muur hing een kapstok, waaraan een oude versleten jas hing. Daar tegenover was een deur, die niet open ging. Iets verderop aan de rechterwand stond een laag kastje, waarboven een spiegel hing. Aan het einde van deze hal was ook een deur die onder toeziend oog van een leeuwenhoofd potdicht zat. Ineens vonden Anne en Robert een rare doos met lapjes erboven waar EFM op geschreven stond. Door een beetje heen en weer te bewegen sloegen de lampjes naar groen of naar rood. Wat gebeurde toen Robert het kastje richtte op de spiegel? Een geestenhoofd verscheen, die met een donderstem vroeg een bepaald iets terug te vinden. Vervolgens ging de deur piepend en krakend open. Voetje voor voetje gingen we voorzichtig de volgende kamer in. Wat staat ons nu weer te wachten?  

Op het nippertje  

Door innige samenwerking en het handige gebaar- en schrijftolken, haalde we deze escaperoom binnen tijd. ‘Jullie hebben het vijf minuten voor tijd gehaald’ deelde de roommaster ons mee. En eerlijk, deze escaperoom was wel erg spannend met hier en daar goede schrikmomenten. Al was het thema niet bij iedereen zeer favoriet. Met een ontsnapping op onze zak, kon het bestuursweekend beginnen.

Na alle angsten eruit te hebben geslapen, vertrekken we met een bomvolle vergaderagenda vanaf het hotel naar onze vergaderlocatie. En die is wel uniek te noemen. Op een afstand leek het namelijk op oude zandtrechters, die in vroegere tijden gebruikt werden voor het lossen van de ladingen met zand. Maar nu omgetoverd tot een gezellige knusse vergaderzaal, zonder valluikje natuurlijk. Om jullie een lang saai verslag te besparen, er komt een duidelijke jaarplanning met activiteiten jullie kant op! Na het vergaderen, vergaderen maakt je echt honger, zijn we naar een sushi restaurant gegaan. Een ervaring van jewelste voor enkele van de bestuursleden en tolk.

Kiss the Fanny  

Om het weekend weer actief af te sluiten, speelden we het oude bekende Jeu de Boule, wat voornamelijk wordt gespeeld in Frankrijk. In een ruime bar die zo is ingericht dat een licht frans vakantiegevoel bij je opkomt. Op de vloer zijn kleine veldjes gemaakt, gevuld met zandgrit. Omheind met houtenhekken, om te voorkomen dat de ballen buiten de baan terecht komen. Het bestuur is tijdelijk gekrompen tot drie man omdat enkelen verplichtingen elders hadden waardoor ze het weekend vroegtijdig moesten verlaten.

En we hadden precies drie tolken. Een zware emotionele boules strijd barste los met een hoop gejuich en gemopper tot gevolg. Gelukkig raakte niemand gewond en de drie vaste wapperaars (tolken) wonnen dit intense spel. De zondag eindigde gelukkig gezellig onder het genot van een aantal vegetarische lekkernijen.

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar het bestuurswerk en wil je meewerken aan het beleid? Klik dan op deze link om de beschikbare vacatures in het bestuur te bekijken.   

Naar de inhoud springen