Menu

Bestuursblog

Nieuwjaar toespraak 2023

Nieuwjaar toespraak 2023

Beste SH-Jongers! Het nieuwe jaar is al een aantal weken bezig. En jullie hebben vast ook een begin gemaakt aan jullie goede voornemens voor 2023. Uit nieuwsgierigheid heb ik de meest veelvoorkomende voornemens opgezocht: Minder alcohol drinken, meer bewegen, vaker opruimen van de kamer of auto, groener leven, iets nieuws leren en beter met geld omgaan. Ook SH-Jong heeft voor dit jaar nieuwe doelen opgesteld, want we staan als organisatie voor een pittige uitdaging. Het is namelijk zo, dat het totaal aantal leden langzaam richting de 100 loopt. Dit getal is een belangrijke grens, want vanaf dat punt mogen wij als organisatie subsidie krijgen. Daarom hebben we alle hulp nodig om ervoor te zorgen, dat we daarboven blijven. Een paar voorbeelden: Mensen aanspreken en praten over sh-jong, flyers uitdelen op plekken waar slechthorenden vaak komen, promoten van activiteiten via jouw eigen kanalen en nog veel meer. Daarnaast hebben we ook van veel gewaardeerde vrijwilligers afscheid moeten nemen, wat zorgt voor een heel klein team die de boel draaiend moet houden. Dus als je erover nadenkt om iets te doen voor SH-Jong, hoe klein of groot ook. Meld je aan als vrijwilliger! Dus voor het komende jaar willen wij inzetten op o.a. werven van nieuwe leden en vrijwilligers, nog vaker samenwerkingen met gelijk stemmige organisaties op het gebied van activiteiten en onze voorlichting weer oppakken. Maar dit kan het bestuur van SH-Jong niet alleen doen, hier hebben wij jullie ondersteuning als lid hard bij nodig. Ik ben er van overtuigd dat 2023 een fantastisch jaar zal worden. En ik kijk er naar uit om samen met jullie aan onze doelen te werken. Wij hebben de afgelopen vijftig jaar al veel bereikt en dat blijven we samen de komende vijftig jaar nog steeds doen. Robert van der Vijver Voorzitter SH-Jong

Lees meer
Door Anja van Steenbrugge 15 januari 2023 Bestuursblog, Evenementen

Spanning met ballen in de Domstad

Spanning met ballen in de Domstad

Zoals ieder jaar bij SH-Jong, gaat het bestuur een weekend gezellig met elkaar weg. Niet alleen om elkaar te leren kennen en lol maken, maar ook om het beleid van SH-Jong te bepalen voor het komende jaar. Voor het weekend van vrijdag 1 t/m 3 juli 2022 is gekozen voor Utrecht als place to be. Van een spannende ontsnapping tot aan gooien met ballen, ook dit keer was het weekend geslaagd.

Lees meer
Door Robert 13 juli 2022 Bestuursblog

De kracht van samenwerken

De kracht van samenwerken

Sinds mijn aantreden als bestuurslid bij SH-Jong houd ik mij bezig met twee portefeuilles: belangenbehartiging en externe samenwerkingen. Twee aparte takenpakketten, die elkaar tegelijkertijd ook weer aanvullen. We trekken immers met andere belangenorganisaties op om jullie belangen te behartigen. Maar wat is nu eigenlijk het resultaat van twee jaar met deze portefeuilles bezig te zijn geweest? In deze blog vertel ik jullie daar meer over.

Lees meer
Door Anne Geerts 30 januari 2021 Bestuursblog

Nieuwjaarstoespraak 2021

Nieuwjaarstoespraak 2021

Tijdens de online nieuwjaarsborrel op zaterdag 16 januari 2021 gaf SH-Jong-voorzitter Tom de Beer een nieuwjaarstoespraak. In deze toespraak blikte hij alvast vooruit op het komende jaar en lichtte hij toe wat het bestuur zoal bezighoudt. 

Lees meer
Door Anne Geerts 16 januari 2021 Algemeen, Bestuursblog

Artikel voorzitter Tom de Beer in Eindhovens Dagblad

Artikel voorzitter Tom de Beer in Eindhovens Dagblad

Voorzitter Tom de Beer verscheen op 19 december in het Eindhovens Dagblad naar aanleiding van een door hem voorgedragen en aangenomen motie om 'Klik voor Teletolk' beschikbaar te stellen in de gemeente Laarbeek. In het artikel licht De Beer onder meer toe wat voor doven en slechthorenden het belang is van de tolk, maar ook een beetje over de werking van Klik voor Teletolk. Het volledige artikel lees je na de break.

Lees meer
Door Anne Geerts 20 december 2020 Bestuursblog

Kersttoespraak 2020

Kersttoespraak 2020

Het jaar zit er alweer bijna op. 2020 was het jaar waarin het verschrikkelijke coronavirus ons flink in de greep hield, wat ertoe leidde dat soms behoorlijk moeilijke besluiten moesten worden genomen. Maar het was ook een jaar waarin het online werken en 'borrelen' een prominente rol kregen, en de leden een nieuw bestuur kozen. In deze kersttoespraak blikt SH-Jong-voorzitter Tom de Beer alvast terug op de gebeurtenissen in het afgelopen jaar.

Lees meer
Door Anne Geerts 14 december 2020 Algemeen, Bestuursblog

Webinar toegankelijke communicatie voor mensen met een auditieve beperking

Webinar toegankelijke communicatie voor mensen met een auditieve beperking

Om een idee te geven van waar het bestuur van SH-Jong zich zoal mee bezig houdt, schrijft zij van tijd tot tijd een blog hierover. Deze keer vertelt onze voorzitter Tom de Beer over een interessante webinar over communicatieve toegankelijkheid, waar hij zelf een bijdrage aan mocht leveren.

Lees meer
Door Anne Geerts 4 december 2020 Bestuursblog

Waarom SH-Jong voor altijd deel is van wie ik ben – mijn afscheid als voorzitter

Waarom SH-Jong voor altijd deel is van wie ik ben – mijn afscheid als voorzitter

Het zit erop. Na ruim 4,5 jaar stop ik als voorzitter van SH-Jong. Het is tijd voor een nieuwe generatie. In deze blog kijk ik terug op mijn voorzitterschap en wil ik even stilstaan bij belangrijke momenten van de afgelopen jaren. Begin 2015 zei ik ‘ja’ op de vraag van Elisa Ostet of ik het stokje van haar wilde overnemen als voorzitter van SH-Jong. Mijn start viel samen met de officiële start van de federatieve Stichting Hoormij – een samenwerking van SH-Jong, NVVS en FOSS. Daarover straks meer.

Lees meer
Door Anja van Steenbrugge 19 december 2019 Bestuursblog

Op weg naar een toegankelijker Nederland

Op weg naar een toegankelijker Nederland

Op dinsdag 1 oktober was ik aanwezig bij de raadsvergadering van de Gemeente Eindhoven. En dat was niet zonder reden: de week ervoor heb ik, samen met raadslid Tjerk Langman van de lokale partij Lijst Pim Fortuyn (LPF), gewerkt aan de motie Gebarentolk. De motie, mede ingediend door D66, 50PLUS en het Ouderen Appél, is gericht op het toegankelijker maken van de website en crisiscommunicatie voor (gebarentaalvaardige) doven en slechthorenden.

Lees meer
Door Anne Geerts 2 november 2019 Bestuursblog

Bestuursblog

Bestuursblog

In de bestuursblog geeft het bestuur van SH-Jong een update over belangrijke ontwikkelingen rondom onze organisatie. Voor leden, donateurs en andere belangstellenden. Een kijkje achter de schermen! Deze keer: onze plannen voor 2020, de vorming van een nieuw bestuur en het project Drank &Drugs.

Lees meer
Door Anja van Steenbrugge 1 oktober 2019 Bestuursblog

Bestuursweekend 19-21 juli 2019

Bestuursweekend 19-21 juli 2019

In het weekend van 19 tot en met 21 juli had het bestuur van SH-Jong een bestuursweekend. In dit weekend hebben wij als bestuur veel vergaderd over zaken die ons als vereniging aangaan. Samen hebben wij nagedacht over organisatorische aangelegenheden en zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een meerjarenplan. Door Robin van den Bosch

Lees meer
Door Robert 12 september 2019 Bestuursblog, Vrijwilligers
Naar de inhoud springen