Menu

Nieuwjaar toespraak 2023

Door Anja van Steenbrugge 15 januari 2023 Bestuursblog, Evenementen

Beste SH-Jongers!

Het nieuwe jaar is al een aantal weken bezig. En jullie hebben vast ook een begin gemaakt aan jullie goede voornemens voor 2023. Uit nieuwsgierigheid heb ik de meest veelvoorkomende voornemens opgezocht: Minder alcohol drinken, meer bewegen, vaker opruimen van de kamer of auto, groener leven, iets nieuws leren en beter met geld omgaan.

Ook SH-Jong heeft voor dit jaar nieuwe doelen opgesteld, want we staan als organisatie voor een pittige uitdaging. Het is namelijk zo, dat het totaal aantal leden langzaam richting de 100 loopt. Dit getal is een belangrijke grens, want vanaf dat punt mogen wij als organisatie subsidie krijgen. Daarom hebben we alle hulp nodig om ervoor te zorgen, dat we daarboven blijven. Een paar voorbeelden: Mensen aanspreken en praten over sh-jong, flyers uitdelen op plekken waar slechthorenden vaak komen, promoten van activiteiten via jouw eigen kanalen en nog veel meer.

Daarnaast hebben we ook van veel gewaardeerde vrijwilligers afscheid moeten nemen, wat zorgt voor een heel klein team die de boel draaiend moet houden. Dus als je erover nadenkt om iets te doen voor SH-Jong, hoe klein of groot ook. Meld je aan als vrijwilliger!

Dus voor het komende jaar willen wij inzetten op o.a. werven van nieuwe leden en vrijwilligers, nog vaker samenwerkingen met gelijk stemmige organisaties op het gebied van activiteiten en onze voorlichting weer oppakken. Maar dit kan het bestuur van

SH-Jong niet alleen doen, hier hebben wij jullie ondersteuning als lid hard bij nodig.

Ik ben er van overtuigd dat 2023 een fantastisch jaar zal worden. En ik kijk er naar uit om samen met jullie aan onze doelen te werken. Wij hebben de afgelopen vijftig jaar al veel bereikt en dat blijven we samen de komende vijftig jaar nog steeds doen.

Robert van der Vijver Voorzitter SH-Jong

Naar de inhoud springen