Menu

De mensen achter SH-Jong: Tom de Beer

Door Anja van Steenbrugge 22 maart 2019 Vrijwilligers

Wat motiveert jongeren om zich in te zetten voor SH-Jong? In een serie blogs interviewen we de mensen achter SH-Jong. Hoe zijn zij ooit bij SH-Jong terecht gekomen? En waarom kiezen ze ervoor om in hun vrije tijd te organiseren en besturen? In deze eerste blog Tom de Beer (22), algemeen bestuurslid en interim coördinator van de commissie Media.

Hoe ben jij bij SH-Jong terecht gekomen?
“Al toen ik nog op de middelbare school zat, op het speciaal onderwijs, vertelde mijn moeder over het bestaan van SH-Jong. Destijds had ik daar geen behoefte aan; ik wilde niet in een hokje geplaatst worden. Twee jaar geleden besloot ik toch eens naar een activiteit te gaan. Ik ging naar de Algemene Ledenvergadering. Het was niet helemaal mijn ding, maar later zag ik op Facebook dat er een borrel in Eindhoven was, vlakbij mijn woonplaats Nuenen. Ik ontmoette Brian en Jessica. Door de manier waarop zij met hun slechthorendheid omgaan, realiseerde ik dat het iets is dat bij je hoort en waar je ook trots op mag zijn. Ik werd ook overgehaald om naar het Herfstweekend in Ospel (Limburg) te komen. Van tevoren zag ik wat op tegen de sportieve activiteiten, maar het bleek erg leuk te zijn met een gezellige groep mensen. Ik vond het ook erg fijn dat er tolken bij waren die zorgen dat je alles meekrijgt.”

  Waarom ben jij meer gaan doen voor SH-Jong?
"Begin 2018 was ik weer bij de Algemene Ledenvergadering. Ik werd toen gevraagd om mee te denken over de website. Ik studeer ICT, dus daar kon ik wel bij helpen. Later zag ik ook een vacature voor algemeen bestuurslid. Ik ben voorzitter van de opleidingscommissie van mijn studie en had daardoor al wat ervaring met besturen. Op deze manier kon ik iets terugdoen voor SH-Jong. Later ben ik ook bij de Mediacommissie gestart als interim coördinator. Als voorzitter van de opleidingscommissie heb ik ervaring met het opstellen van een agenda, leiden van vergaderingen en mensen aansturen, dat komt goed van pas. Daarnaast heb ik inhoudelijke media-ervaring opgedaan met een eigen blog over technologie, daarmee heb ik onder andere leren schrijven en ken ik de manieren om bezoekers naar een website te halen. Die vaardigheden zet ik graag in voor SH-Jong.”

  Wat zijn je plannen met de commissie Media?
“De afgelopen jaren heeft marketing en PR op een wat lager pitje gestaan. Nu SH-Jong zelfstandig aan de slag kan, wil ik actief onze vereniging op de kaart zetten. Mijn doel is om de communicatiemiddelen nog beter te benuttigen, om meer te laten zien wie we zijn en wat we doen. Dat we nu kunnen bloggen op de website is daar een mooi voorbeeld van!”    

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan krijg je elke maand updates over blogs en activiteiten in je mailbox.

Ga naar de inhoud