Menu

Even voorstellen: Lisa Lepp

Door Robert 20 september 2020 Geen categorie, Vrijwilligers

Een slechthorende beleeft altijd wel iets dankzij én met zijn gehoor. Daarom schrijf ik, Lisa Lepp, iedere maand mijn belevenissen op.

Achter nieuwe blogs zit natuurlijk ook een nieuw persoon, vandaar dat ik mijzelf in deze blog in een notendop wil voorstellen. Ik ben negentwintig jaar oud, ik ben woonachtig in Tilburg met mijn in-opleiding-als-signaalkat-kat (daarover later meer!) en ik ben derdejaars student aan de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur. ‘Nederlands?’ hoor ik je al denken. Ja, Nederlands, ja. En nee, ik hóef niet perse docent Nederlands te worden.

Met deze opleiding kan ik veel verschillende kanten op: zowel de cultuur-, als de geschiedenis-, als de kunstkant. Met andere woorden: ik word expert in het Nederlands taalgebied en na deze opleiding mag ik de titel ‘Neerlandicus’ dragen. Ook al vind ik dat nog een beetje raar/spannend/onverdiend om te zeggen. Dat ik afgelopen september ben gestart aan de educatieve minor ( = het jaar van het afstudeertraject #feest #slagen #diplomabijna!), is dus ook puur toeval en op basis van persoonlijke interesses :).

Ik werk sinds anderhalf jaar naast mijn opleiding op de faculteit Nederlandse Gebarentaal, toevallig ook gevestigd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hier ben ik student-assistent van de afdeling, wat veel verschillende werkzaamheden inhoudt: de ene dag ben ik bezig met archiefwerkzaamheden, de andere dag ben ik de handleiding van een Corpus aan het nakijken op betekenisniveau van een gebaar.   Naast deze activiteiten ben ik ook sinds een half jaar bestuurslid bij Signo Ergo Sum (Latijns voor: Ik gebaar, dus ik besta. Oorspronkelijk: Cogito Ergo Sum, wat Latijns is voor: Ik denk, dus ik besta van de Griekse filosoof René Descartes). Signo Ergo Sum, oftewel SES, is een studentenvereniging voor dove- en slechthorende studenten in Nederland. Hier help ik mee om activiteiten te organiseren, nieuws te verspreiden en het is mijn taak om de mediazaken bij te houden.

En, last but not least: natuurlijk ben ik sinds kort ook blogger bij SH-jong. Al langer speelde ik met het idee om mijn ervaringen, misverstanden en leerzame -maar ook grappige- momenten vast te leggen. Zoals met Puck, de in-opleiding-als-signaalkat-kat, maar daarover vertel ik jullie in de volgende blog meer.

Naar de inhoud springen