Menu

Bestuursweekend 19-21 juli 2019

Door Robert 12 september 2019 Bestuursblog, Vrijwilligers

In het weekend van 19 tot en met 21 juli had het bestuur van SH-Jong een bestuursweekend. In dit weekend hebben wij als bestuur veel vergaderd over zaken die ons als vereniging aangaan. Samen hebben wij nagedacht over organisatorische aangelegenheden en zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een meerjarenplan. Door Robin van den Bosch Vrijdagmiddag na werk stroomden de bestuursleden -Stan, Mikael, Ellen, Chantal, Robin en Tom- richting de verblijfslocatie, Katjeskelder te Oosterhout. Hier hebben wij bijgepraat, gegeten en spelletjes gedaan. Op de zaterdag begon het echte werk. Na het ontbijt zijn wij richting de vergaderlocatie gegaan. Daar hebben wij van 9 tot 11 een activiteit gedaan om elkaar als bestuur beter te leren kennen. Wij gingen na welke plus en minpunten de bestuursleden bezitten. Ook weten wij hierdoor waar wij elkaar intern moeten ondersteunen, en aan wie we hulp kunnen vragen. Vervolgens was van 11 tot 17 de echte vergadering. Deze werd geleid door iemand van PGOsupport, een organisatie welke patiëntenorganisaties ondersteunt. Vooral voor Ellen en Stan was dit prettig, zij konden nu actief meedenken zonder telkens op de tijd te moeten letten en samen te moeten vatten. Aan deze vergadering namen ook 2 aspirant bestuursleden deel. Zij vonden het leuk om bij de vergadering aanwezig te zijn, en zijn nu aan het nadenken of zij daadwerkelijk bestuurslid willen worden.De vergadering zelf was productief. We hebben als bestuur knopen doorgehakt en kunnen verder met het professionaliseren en vergroten van SH-Jong.

Poetsen

Zondag hebben wij op de eigen accommodatie vergaderd. Tijdens deze vergadering hebben wij het gehad over de resterende activiteiten van 2019, de activiteiten voor 2020 (er staat heel wat leuks op de planning ?) en zijn wij aan de slag gegaan met het opstellen van een meerjarenplan. Als afsluiter van het weekend gingen we als teambuildingactiviteit Levend Cluedo spelen. Goed om te weten is dat het nieuwe bestuur heeft gewonnen! In de avond hadden we nog een barbecue waarna iedereen weer richting huis ging. Niet geheel onbelangrijk is om een van de meest levendige discussies van tijdens het avondeten te vermelden. Het onderwerp van de discussie was de vraag hoe wij onze tanden poetsen. Blijkbaar zijn daar talloze manieren voor. De een doet simpelweg tandpasta op de tandenborstel en begint dan te poetsen. De ander maakt de tandenborstel eerst nat alvorens de tandpasta erop gaat. Weer een ander maakt de tandenborstel eerst nat, dan tandpasta erop, dan weer nat en daarna pas poetsen. Waar wij het wel allemaal over eens waren, is dat men gewoon hun eigen borstel moet gebruiken! Tijdens de vergaderingen en activiteiten van SH-Jong, en zo ook op het bestuursweekend, zijn tolken aanwezig, zowel schrijf- als gebarentolken. Hier hoeft men geen gebruik van te maken, maar het kan wel prettig zijn voor de communicatie. Wij willen in ieder geval de tolken bedanken voor het ondersteunen van onze gesprekken.

Denk jij na het lezen van bovenstaande stuk “nou ik wil ook wel bestuurslid of vrijwilliger worden”, mail dan vooral naar info@shjong.nl, of vul het vrijwilligersformulier op shjong.nl in.

Naar de inhoud springen